Sex při menstruaci: Jak si jej užít?

Sex při menstruaci: Jak si jej užít?

Sex i když mám menstruaci?

Spousty žen a mužů si sex během menstruace nedokáží představit.
Dokonce je v tomto období nenapadne na sex ani pomyslet. Ženy se cítí svým způsobem špinavé, nečisté, neatraktivní a bolavé. Je zde mnoho NE… nebude to spontánní sex, nebude to rychlovka bez přípravy, ne na gauči, ne na čistém povlečení apod.

Což takhle vystoupit ze zarytých společenských dogmat, předsudků, stereotypů a a užít si skvělý sex také v období vaší periody?

Co vše si představit pod sexem?

Kromě pohlavního spojení dvou bytostí, muže a ženy, ženy a ženy, muže a muže (snad jsem na nic nezapomněla :-)), je sex zábavou v níž hlavní roli hrají naše pohlavní orgány. Drážděním erotogenních zón dochází k orgasmu, pocitu blaženosti a uspokojení. Hrát si můžeme s partnerem, nebo sami se sebou (masturbovat), ať už o samotě či v přítomnosti partnera. Nabízí se nám možnost orálního sexu, uspokojující v období menstruace spíše touhy muže (či druhé ženy) ženou, možnost sexu vaginálního nebo análního. Orální sex, kdy je uspokojována menstruující žena, bych v tomto období raději vynechala :-).

Jak si zpestřit sex při menstruaci?

  • Určitě použitím erotických pomůcek. Odhoďte stud a zavítejte do prodejen s těmito pomůckami. Vůbec se nemusíte stydět jít samy, ovšem s partnerem to bude mít úplně „jinou jiskru“. Bude nadšený, to vám garantuji, minimálně tak jako vy sama po jejich použití :-). Nechejte si poradit odborníky v diskrétním prostředí prodejny a vyzkoušejte cokoliv... jsem přesvědčena, že nakonec nezůstanete u tohoto jediného nákupu! Naprosto famózní je například Womanizer, nebo úžasná je masážní erotická hlavice, kterou si můžete sdílet s partnerem.
  • Jednoznačně sexem análním. Kdo doposud nevyzkoušel, neví o co přišel :-). Většina žen ani netuší, že může dosáhnout kvalitního orgasmu také při těchto sexuálních praktikách... a o spokojenosti mužů ani nemluvě. Chce to ovšem určitý cvik a trénink. V období menstruace jsou pohlavní i jiné otvory lubrikovány krví a lépe „to“ klouže, použití lubrikačního gelu je přesto více než žádoucí.
  • Sledování erotických filmů (návodů, dá-li se to tak nazvat) je pro inspiraci a prohloubení intimity mezi partnery dočista úchvatná věc. Vkusu se meze nekladou a každý si může vybrat pořad dle svého gusta. I tohle by se dalo nazvat „sex při menstruaci“….vzájemné hlazení a dotýkání při sledování erotického programu…a spát :-).

 

Sex a menstruace

 

Jak si lépe užít sex při menstruaci?

  • Povlečením laděným do tmavých tónů
    Barvu povlečení v menstruačním období volte raději tmavou. Nebudete nervózní z případného zašpinění ložního prádla. Použijte navíc ručník, který si vložíte pod sebe. V době automatickým praček a sušiček je výměna ložního prádla maličkostí :-).
  • Volbou sexuální polohy
    Sexuálních poloh existují snad tisíce, fantazií se v tomto odvětví meze nekladou. Přeci jen si ale sex v krvavém období lépe užijete v poloze na zádech tzv. misionářské poloze, na boku či v poloze zezadu. Kámasútru prozatím odložte.
  • Použitím menstruačního kalíšku
    Se zavedeným menstruačním kalíškem, a ještě lépe s menstruačním diskem, je ve vaší pochvě krev tímto izolována, nic nešpiní a neteče. Jen doporučuji si v průběhu styku pomůcku pohmatem zkontrolovat, ať vám nezaleze příliš hluboko. Měla byste potom menší problém ji vytáhnout ven. Ale i to má řešení, nebojte. Navíc v pochvě je najednou více těsno, což zajisté bude příjemné i vašemu partnerovi (po dvou a více dětech bude vaše vagína opět jako „v mládí“. No alespoň na chvilku :-).

Benefity sexu při menstruaci

  • Prohloubení intimního vztahu mezi partnery... odhozením studu, vzájemnou masturbací a orálním sexem posunete svůj pohlavní život na královskou úroveň.
  • Při orgasmu dochází ke stahům dělohy a svalům pánevního dna, následně k jejich uvolnění a tím k většímu prokrvení. V důsledku tohoto procesu se zmírňují křeče a bolest v podbřišku.
  • Uvolnění endorfinů při sexu má za následek tlumení bolesti.
  • Kontrakcemi nebo-li stahy dělohy dochází k vypuzení většího množství krve se zbytkem děložní sliznice a tím pádem vaše menstruace bude rychleji za vámi. Zkrátí se doba krvácení.
  • Zvýšené libido v období menstruace, u některých žen, vede k silnějšímu a nezřídka kdy i vícenásobnému orgasmu.
  • Krev jako přirozený lubrikant zajistí to správné mokré sexuální prostředí.

Na co si dát pozor při sexu v období menstruace?

  • Při menstruaci je děložní čípek více otevřený a hrozí vyšší riziko vzniku infekcí. Větší důraz na hygienu je zde na místě a to jak před stykem, tak po styku. Doporučuji vyčistit si po sexu močovou trubici od bakterií, spermatu a krve... ideálně vymočením se ve sprše. Ale pšššttt…:-). 
    Mimochodem, Enna Periodic gel je znamenitý intimní mycí prostředek, který se ideálně hodí pro tuto příležitost.
  • Pozor!... i při menstruaci můžete otěhotnět! Pokud tedy početí dítěte nemáte v plánu, chraňte se vhodnou antikoncepční metodou.

Tipy pro sex v době menstruace

  • Komunikuje s partnerem - svěřte mu své touhy, pocity a dejte mu najevo co se vám líbí a co naopak ne. Sex má být příjemný pro všechny účastníky.
  • Nebojte se použít sexy intimní prádlo - se zavedeným kalíškem či diskem si bez obav můžete obléct svůdné kousky vašeho šatníku.

Nebojte se říci NE sexu!

Pokud je, z jakéhokoliv důvodu, pro vás sex při menstruaci tabu, sdělte to svému partnerovi. Je to čistě a jedině vaše záležitost, nikomu nejste povinna se zpovídat či cokoliv vysvětlovat. Stačí pouhé NE a je to hotovo, žádný sex nebude. Jinými slovy, nejste divná a tento postoj je naprosto normální.

Ať už „sexujete“ během menstruace pravidelně nebo jen občas anebo vůbec, soustřeďte se vždy sama na sebe, na to jak se momentálně cítíte. Nenuťte se do ničeho. Sex si užívejte a mějte se ráda taková jaká jste :-).

Zpět na blog