Rychlé cvičení na každý den

Rychlé cvičení na každý den

Dnes si popíšeme rychlé cvičení které si můžete odtrénovat, když zrovna nemáte dost času se dostat do fitness a chcete i přesto udělat něco pro vaši postavu.

Zvedání boků a břicha

Lehneme si na záda a pokrčíme nohy, chodidla jsou pevně opřená na zemi. Vypínáme boky a bříško pomalu nahoru a dolů. Při horní pozici je břicho s rameny a koleny v jedné nakloněné rovině. Na zemi máme položená pouze chodidla nohou a část horních zad s krkem, snažíme se mít zpevněná záda a zatnuté bříško. Při dolní pozici se nesmíme dotknout země, ruce máme položené na zemi. Tento cvik je výhodné cvičit po 15 opakování v sérii. Cvik musí být proveden pomalu, abychom při něm zapojovali břicho a nezvedali se pouze pomocí svalů zádových.

Držení zatnutého břicha na loktech

Lehneme si na bříško a z této pozice se opřeme o lokty a špičky nohou. Máme srovnaná záda – nesmíme se kulatit či hrbit v zádech. Břicho držíme v takové výšce, aby naše tělo bylo v jedné přímce. U tohoto cviku je nejdůležitější správné, klidné dýchání s jeho pomocí docílíme zapojení i vnitřních svalů břicha. Pro začátek je vhodné si dát 1 minutu držení, můžeme opakovat 4 krát za sebou s pauzou 30 sekund.

Šikmé sklapovačky

Šikmé sklapovačky, tento cvik patří k jednomu z nejlepších na posílení šikmého břišního svalstva a také zlepšení koordinace. Lehneme si na záda a natáhneme jednu nohu, tu musíme držet mírně nad zemí, druhá noha je pokrčená. Ruce máme pokrčené v loktech a držíme je za hlavou. Přitahujeme se šikmo k pokrčené noze, přesněji se snažíme pravým loktem dotknout levého kolena Výdech je při každém přitáhnutí ke koleni. Po odcvičení 15 opakování na jednu stranu vyměníme pokrčenou nohu a snažíme se o dalších 15 opakování na druhou stranu. Teprve po odcvičení obou stran máme jednu sérii splněnou.

Celý trénink nezabere více než 15 minut, pro příklad si můžeme dát 4 série zvedání bříška s pauzami 20 sekund, poté Vás čekají 4 série po 1 minutě držení těla na loktech s pauzami 30 sekund a 4 série šikmých sklapovaček. Po tomto tréninku budete cítit svoje břicho krásně zatnuté, tento trénink je perfektní pokud chcete rychle procvičit partie břicha a nemáte dostatek času na řádný trénink ve fitness.

Zpět na blog